Per què consumir menjar ecològic ?

visibility1018 Vistes person Publicat per: Akureyri list En: Alimentació

Doncs molt senzill, per la teva salut i per la de tots els teus, fes-ho, tria sempre aliments ecològics.

El menjar ecològic es produeix de manera natural, sense l´ús de cap mena de producte químic com pesticides, herbicides químics, hormones de creixement o fertilitzants articicials.

Els aliments ecològics contribueixen no només a una alimentació més natural i més nutritiva, sinó també a una producció respectuosa amb el medi ambient, que és menys contaminant i més respectuosa amb la biodiversitat.

Hi ha molts avantatges :

  • Les fruites i verdures ecològiques tenen més nutrients, contenen més substàncies antioxidants, més vitamines i més contingut mineral.
  • Els aliments ecològics tenen més gust. Com que no tenen additius, a més de tractar-se d´aliments més equilibrats, tenen un sabor molt mé bo, i són molt rics en nutrients perquè el procés de producció és del tot natural.
  • Introduint-los a casa quan els nens són petits, ajuda i molt a que en un futur siguin respectuosos amb el medi ambient, ja que els productes ecològics ajuden a conservar-lo, contaminen menys i aprofiten els recursos renovables.
  • Consumir carn ecològica és tenir més respecte cap als animals, perquè la ramaderia ecològica evita l´estrès dels animals, ja que creixen d´una forma natural amb més bones condicions de vida, i una alimentació més natural. I la carn ecològica aporta molts menys greixos saturats, ja que els animals de ramaderia ecològica s´alimenten sense cap mena d´additius ni farines d´origen animal.
  • La producció ecològica té un afegit de qualitat i seguretat, perquè el sistema de producció que es segueix fa que hi hagi un control estricte en quant a matèries primeres, elaboració, etiquetat, envasat i distribució.
  • L´agricultura ecològica no té organismos genèticament modificats. En canvi l´agricultura amb organismes genèticament modificats condueix a una uniformitat genètica, i per tant, a una pèrdua de varietat conduint a grans extensions d´un mateix cultiu. Apostar pel menjar ecològic ajuda a conservar i potenciar la varietat genética d´espècies i tipus, i per tant, contribueix a la riquesa dels paisatges de cultiu.
  • Tenen molts beneficis per la salut. S´han relacionat els pesticides amb malalties del sistema reproductiu com l´esterilitat o avortaments, del fetge, del cervell i del sistema immunològic, amb més incidencia de malalties al.lèrgiques i infeccions.
  • I un producte ecològic té l´aspecte que ha de tenir, l´olor, el color i el sabor que ha de tenir, el d´abans. Intentem tots recuperar el bon menjar, està a les nostres mans. Només cal fer una aposta per la sostenibilitat, per la proximitat, per la nostra salut i per la salut del planeta i per la vida.
Diumenge Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte January February March April May Juny Juliol Agost Setembre Octubre Novembre Desembre